Vandforsyningen til Kastrup og Ornebjerg er genoprettet.

Vandforsyningen til Kastrup og Ornebjerg er genoprettet.

06.12.2018 kl. 15.00: Vandforsyningen i Kastrup og Neder Vindinge skulle nu meget gerne være normal igen.

Vores problemer skyldtes en massiv løsrivelse af de kalk, jern og manganbelægninger, der dannes i vandledningerne. Kalk, jern og mangan forekommer naturligt i grundvandet og udfældes på indersiden af vandledningerne.

De løsrevne belægninger dannede adskillige propper i ledningen imellem Ornebjerg og Kastrup og blokerede total for vandforsyningen til området. Hvorfor der skete en så massiv løsrivning har vi desværre ingen forklaring på.

Mange vil i de næste dage sikkert opleve at det kolde vand er uklart, misfarvet eller rødbrunt og med små partikler i vandet. Vandet kan også smage en smule metallisk. Dette skyldes de løsrevne belægninger.
Misfarvningen er forbigående, og vandet er ikke sundhedsskadeligt. Et godt råd er at lade alle vandhaner løbe, indtil vandet igen er klart. Det tager normalt nogle fåminutter.

Husk at rense vandhanernes filtre, da meget at de løsrevne belægninger samles her.

Hvis der efter et par dage mangler tryk på vandet - efter at div. filtre er renset, kan der sidde nogle større kalkskaller i stikledningen eller omkring vandmåleren og blokere for vandet ind til ejendommen. Kontakt os på tlf. 55353700 (man-torsdag 10.00 - 14.00, fredag 10.00 - 12.00) og vi finder en løsning.

Vi skal endnu en gang beklage de gener den manglende vandforsyning har medført i området. Og samtidig vil vi gerne takke for de berørte kunders tålmodighed.